Viitorii executori judecătorești din Rusia vor fi verificați sub aspectul dependenței față de alcool, droguri, dar și jocuri de noroc. Astfel de reguli de verificare au fost elaborate de Ministerul Justiției rus și ar putea intra în vigoare anul viitor.

Astfel, candidații la funcțiile de executor judecătorec vor fi supuși unui test psihologic, iar pentru unele funcții separate și poligrafului. Vor fi verificate, în special, ”nivelul dezvoltării intelectuale generale”, ”stabilitatea emoțională, echilibrul”, ”încrederea în sine și nivelul autocriticii”.

Factorii de risc care vor fi analizați vor fi – abuzul de alcool și droguri, ascunderea sau denaturarea datelor din dosare, ”posibilitatea săvârșirii abuzului de putere”, precum și ”potențiala dependență de jocuri de noroc”.

Candidații vor prezenta, de asemenea, informațiid despre deținerea cetățeniei străine, apartenența la partide politice și deplasările în afara țării.

Noile reguli ar putea intra în vigoare din 1 ianuarie 2020. Acestea mai prevăd că executorii vor avea același statut cu cei din organele apărării.

Sursa: pravo.ru