Peste o sută de avocați stagiari din România au protestat, luni, ca urmare a subiectelor de la examenul de definitivat, cerând demisia directorului INPPA (Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților(, Dan Oancea. La o zi de la protest, aceștia au obținut invalidarea subiectelor controversate.

Avocații susțin că examenul a fost nelegal, inechitabil și organizat în mod deficitar. Aceștia s-au arătat nemulțumiți, printre altele, de faptul că examenul nu a evaluat cunoștințele juridice, iar 20% din întrebări nu ar fi avut niciun răspuns corect.

Stagiarii susțin că examenul a fost nelegal și inechitabil întrucât, potrivit acestora, supraveghetorii, în anumite săli de examen, întrebați de candidații care nu identificau nicio variantă de răspuns ca fiind corectă, au răspuns că nu există posibilitatea de a nu oferi niciun răspuns corect sau i-au îndrumat să formuleze totuși un răspuns.

Aceștia apreciază că această modalitate de examinare poate permite cu ușurință fraudarea examenului.

Avocații au solicitat anularea întrebărilor care nu aveau nicio variantă de răspuns corectă sau anularea examenului.

Anterior, avocații stagiar au lansat și o petiție pentru ”anularea celor 9 întrebări fără nicio variantă corectă de răspuns, din cadrul examenului de absolvire a I.N.P.P.A., sesiunea 15 noiembrie 2020.”

Ieri seara, la o zi de la protest, Comisia Permanentă a UNBR (Uniunea Națională a Barourilor din România( a decis https://www.inppa.ro/informare-privind-sedinta-comisiei-permanente-a-unbr-in-care-a-fost-analizat-examenul-de-absolvire-inppa/ invalidarea celor nouă întrebări controversate, cu consecința acordării tuturor candidaților un punct la aceste întrebări.

Sursa: clujust.ro