Compania ”Rogob” intenționează să preia controlul unic asupra companiei ”Consens Imobil”, o notificare în acest sens fiind depusă la Consiliul Concurenței. Potrivit Consiliului, întreprinderile sunt active pe piața închirierii bunurilor imobiliare proprii.

Autoritatea de concurenţă urmează să analizeze operaţiunea de concentrare economică prin prisma legislației și solicită observaţiile şi punctele de vedere de la agenţii economici terţi referitoare la modul în care operațiunea afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată.

Amintim că anterior, FPC ”Rogob" SRL  a preluat controlul asupra magazinului ”UNIC” și a fost chiar amendată pentru punerea în aplicare a operaţiunii de concentrare economică, înainte de a obține autorizația necesară din partea autorității de concurență.

Cât privește compania ”Consens Imobil”, presa a scris că aceasta a fost fondată în iulie 2018 și are aceeaşi adresă juridică cu SA ”Gemeni”. Totodată, în iulie 2018, un acționar al SA ”Gemeni” - Kroniaco Management Limited din Cipru a depus 47,87% din capitalul centrului comercial (circa 23,8 milioane lei) în capitalul ”Consens Imobil”.