Pe parcursul anului, autoritățile planifică să verifice activitatea a doar doi rezidenți ai parcurilor industriale. Informația se conține în proiectul Graficului controalelor de stat, elaborat de Ministerul Economiei.

Mai exact, Serviciul Vamal urmează să verifice respectarea reglementărilor vamale și fiscale pentru perioada anilor 2018-2021 de către SRL TB Fruit, rezident al parcului industrial Edineț. Totodată, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va efectua un control la unitatea de procesare a laptelui și produselor din lapte gestionată de SC GM- Com SRL, rezident al parcului industrial Cimișlia. Ambele controale urmează să fie efectuate în trimestrul doi.

Potrivit autorităților, graficul controalelor a fost elaborat ca urmare a evaluării riscurilor celor 87 agenți economici, rezidenți ai parcurilor industriale. Ca urmare a evaluării, doar Serviciul Vamal și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară au solicitat supunerea controlului pe parcursul anului 2022 a doi agenți economici.

Normele legale stabilesc că în vederea optimizării controalelor de stat asupra activității rezidenților parcurilor industriale, anual la propunerea organelor de control se aprobă anual graficul controalelor de stat planificate prin hotărâre de Guvern.