La următoarea ședință, stabilită pentru marți 24 decembrie, Consiliul Superior al Magistraturii urmează să examineze mai multe solicitări de transfer a judecătorilor, dar și de revenire în sistem. Subiectele se regăsesc în ordinea de zi publicată pe pagina web.

Astfel, doi magistrați ar putea fi transferați către alte sedii ale instanțelor unde activează. Veaceslav Negruță vrea să treacă la sediul central al Judecătoriei Strășeni. Totodată, președintele Judecătoriei Criuleni a solicitat transferul unui magistrat de la sediul Dubăsari la sediul central al instanței.  

Totodată, la Consiliul Superior al Magistraturii au fost depuse și două cerere de anulare a suspendării din funcție în legătură cu acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului minor. Acestea au fost depuse de către magistratele Angela Braga, de la Judecătoria Chișinău și Olga Jamba, de la Judecătoria Soroca.

De asemenea, CSM urmează să examineze marți solicitarea magistratului Mihail Cojocaru, de la Judecătoria Bălți privind la stabilirea duratei reduse a timpului de lucru. În același timp, Nicolae Chirilov va depune jurământul în calitate de magistrat nou numit în funcție.

Pe ordinea de zi a întrunirii mai sunt câteva subiecte privind activitatea magistraților. Astfel, marți urmează să fie desemnați judecătorii delegați în grupul de lucru în vederea reformării Cartei interprofesionale a Judecătorilor, Procurorilor și Avocaților din Republica Moldova.

Totodată, CSM va examina actul de control al Inspecției judiciare privind verificarea activității organizatorice a Curții Supreme de Justiție, dar și demersul Băncii Mondiale referitor la desfășurarea unui sondaj în sectorul justiției.