Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) oferă acces la serviciul on-line de depunere a cererilor Madrid e-Filing solicitanților de marcă.

Astfel, Republica Moldova devine prima țară din sud-estul Europei care oferă serviciul de depunere on-line a cererilor pentru utilizatorii sistemului de la Madrid privind înregistrarea internațională a mărcilor.

Astfel, titularii sau solicitanții de mărci care sunt rezidenți, sau au domiciliul, sau sediul principal, sau o întreprindere industrială ori comercială efectivă şi funcţională în Republica Moldova vor avea posibilitatea de a depune cereri internaționale în format electronic.

Potrivit AGEPI, platforma Madrid eFiling oferă mai multe avantaje, printre:

 • diminuarea numărului de iregularități asociate introducerii manuale a datelor, deoarece informația este extrasă direct din Registrele deținute de AGEPI;
 • acces direct la Madrid Goods and Services Manager pentru verificarea produselor și serviciilor;
 • un proces de certificare de AGEPI simplificat;
 • reducerea timpului necesar pentru depunerea cererilor;
 • oferirea posibilității de a verifica statutul cererii în regim live pe masa de lucru e-Filing.

 Conectarea la serviciul Madrid eFiling se face prin următorii pași:

 1. Conectați-vă la https://e-servicii.agepi.gov.md/ro și activați Madrid eFiling Platform, după care urmați instrucțiunile pentru crearea contului de utilizator și selectați opțiunea ”Creați o cerere de înregistrare internațională”.
 2. Introduceți marca de referință nr. înregistrării/nr. de depozit și verificați câmpurile prepopulate cu date din Registrele AGEPI.
 3. Selectați părțile contractante desemnate și produsele și serviciile pentru care doriți să obțineți protecție.
 4. Actualizați datele cu privire la titular, reprezentant și adresa pentru corespondență, dacă este cazul.
 5. Achitați taxele folosind un cont curent la WIPO, card de credit sau alegeți cea mai nouă posibilitate de plată prin intermediul Oficiului Național.
 6. După certificarea datelor de către AGEPI și confirmarea plății, sistemul transmite cererea direct la OMPI pentru înregistrare.
 7. Răspundeți la scrisori de iregularități atunci când este necesar.
 8. Primiți numărul de înregistrare internațională a mărcii.

Implementarea serviciului Madrid eFiling de AGEPI crește numărul utilizatorilor platformei Madrid e-Filing la opt, Republica Moldova alăturâdu-se oficiilor din Benelux, Australia, Georgia, Austria, Lituania, Estonia și Canada.