Consiliul Superior al Procurorilor și-a exprimat acordul pentru modificarea structurii interne a Procuraturii propusă de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo.

Astfel, Consiliul a stabilit  instituirea în statul de personal al Procuraturii Anticorupție și al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, suplimentar, a câte o funcție de adjunct al procurorului-şef. Funcțiile sunt instituite din contul reducerii a câte o unitate de procuror în procuraturile nominalizate.

De la venirea sa în funcție, Alexandr Stoianoglo a cerut de mai multe ori să fie făcute modificări în structura Procuraturii. La sfârșitul lunii ianuarie, Consiliul Superior al Procurorilor și-a exprimat acordul pentru efectuarea modificărilor propuse de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, la Ordinul privind structura internă, reședințele și statul de personal al sistemului Procuraturii și a stabilit transformarea a 10 unități de procuror în Procuratura municipiului Chișinău în 10 unități de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău. Totodată, s-a aprobat și completarea statelor de personal ale Oficiilor Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana, Rîșcani din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău cu câte două unități de adjunct al Procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șef –adjunct al Oficiului.

De asemenea, a cerut modificarea statului de personal al Procuraturii municipiului Chișinău cu instituirea a două funcții de conducere: adjunct al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău, şef al Oficiului reprezentare a învinuirii în instanţa de judecată și adjunct al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău, şef-adjunct al Oficiului reprezentare a învinuirii în instanţa de judecată.

De altfel, Alexandr Stoianoglo și-a trecut în subordinea sa directă aproape toate direcțiile Procuraturii Generale.