Procedura de emitere a permisului conducătorului auto, precum și a îndemnizațiilor de șomaj și a determinării gradului de dizabilitate urmează să fie modificate în curând. Agenția de Guvernare Electronică a demarat, anul trecut, procesul de reinginerie a acestor trei servicii-pilot. Informațiile au fost prezentate de Cancelaria de Stat.

Anterior, Agenția de Guvernare Electronică a spus că în scurt timp, împreună cu prestatorii de servicii, vor fi proiectate noile procese și optimizate prin prisma orientării pe cetățean. De asemenea, se vor elabora propunerile de modificare a cadrului normativ și a planuri de tranziție la noile modele.

De asemenea, au mai fost selectate alte șase servicii prioritare pentru reinginerie. Lista acestora urmează să fie examinată de Consiliul național pentru reforma administrației publice, iar ulterior prezentată Executivului.

În prezent, prin intermediul paginii web www.servicii.gov.md, pot fi aceesate 164 de servicii electronice. Autoritățile mai afirmă și mai departe se va pune accent pe integrarea serviciilor publice prestate electronic, cu ajutorul MPass, MPay, Msign, MLog, MAccess și digitalizarea acestora.

Pe parcursul următorilor trei ani urmează a fi supuse procesului de reinginerie cel puțin 21 de servicii publice administrative care sunt cele mai solicitate de către cetățeni. Iar în scopul creșterii accesibilității la serviciile publice pentru cetățenii din toate localitățile țării, inclusiv pentru grupurile vulnerabile, până în anul 2023 se preconizează instituirea a circa 100 de Centre universale de prestare a serviciilor.