Consiliul Superior al Magistraturii se întrunește, mâine, 14 ianuarie, în prima ședință din acest an. Pe ordinea de zi a întrunirii au fost incluse 19 subiecte.

Astfel, CSM urmează să examineze cererea de demisie din funcția de inspector-judecător a lui Valentin Roșca. De asemenea, urmează a fi examinate o cerere de stabilire a duratei reduse a timpului de lucru și una referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului minor.

Tot mâine, Consiliul va examina demersul președintelui interimar al Curții Supreme de Justiție, Vladimir Timofti, referitor la modificarea numărului judecătorilor specializați în materie de contencios administrativ.

Un alt subiect inclus pe ordinea de zi se referă la examinarea adresării Curții Constituționale, referitor la sesizarea președintelui țării, Igor Dodon, privind modificările recente la Legea cu privire la CSM.

În ședința din 14 ianuarie ar urma să fie numit și un membru în componența Consiliului Institutului Național al Justiției.

CSM va examina și mai multe contestări la unele hotărâri anterioare.