ÎCS ”Premier Energy” SRL a semnat noul contract de achiziție a energiei electrice cu Centrala electrică de la Cuciurgan (ЗАО ”Молдавская ГРЭС) pentru acoperirea necesităților consumatorilor săi pentru perioada 1 aprilie 2021 – 31 martie 2022.

Contractul a fost coordonat cu operatorul sistemului de transport ÎS ”Moldelectrica” și expediat spre avizare Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Procesul licitației pentru procurare a energiei electrice, lansat în luna februarie, curent, s-a desfășurat conform Procedurii de procurare a energiei electrice, Anexa la Regulile pieței energiei electrice, observatori ai procesului fiind reprezentații Secretariatului Comunității Energetice.

Amintim că, la mijlocul lunii martie ANRE a anunțat că rezultatele preliminare ale licitațiilor operatorilor pieței pentru achiziționarea energiei electrice în anul 2021 au fost anulate. Asta pentru că criteriul minim pentru validarea licitației la această etapă era de trei oferte, dar SA RED Nord, FEE-Nord SA și IS Moldelectrica au înregistrat doar câte o ofertă, iar ÎCS Premier Energy SRL și ÎCS Premier Energy Distribution au recepționat câte două oferte.

Prin urmare, toți titularii de licențe au decis anularea licitațiilor și organizarea licitațiilor repetate pentru aceleași produse, cu solicitarea ofertelor până la 22 martie