Poliția franceză a devenit ținta unui val de ironii, după ce s-a lăudat cu o captură de droguri în valoare de peste 1 milion de euro, dar ulterior și-a dat seama că, în loc de stupefiante, erau bomboane, scrie profit.ro.

Poliția din Paris a anunțat pe rețelele de socializare, că, în urma unei ”investigații fructuoase”, a descoperit ”un atelier de ambalare a narcoticelor” (ecstasy), în valoare de peste 1 milion de euro. Drogurile ar fi fost distribuite la petreceri clandestine.

Polițiștii au publicat și imagini cu o pulbere roz și pastile mici, de aceeași culoare. Însă analizele toxicologice efectuate au concluzionat că pulberea confiscată din apartament era ”o pulbere neutră, care nu se încadrează în categoria narcoticelor sau a substanțelor otrăvitoare”. În loc de narcotice, în pachete erau, de fapt, bomboane cu aromă de căpșuni, zdrobite și transformate în praf.

O persoană care a fost inițial reținută, a fost ulterior eliberată, în urmă analizelor toxicologice. Bărbatul va fi totuși urmărit penal, deoarece în apartamentul sau au găsit 23 de telefoane furate, un aparat folosit pentru fabricarea pastilelor de ecstasy, precum și suma de 800 de euro.