Mediul de afaceri din Republica Moldova va avea o platformă virtuală dedicată, care va însuma toată informația centralizată despre companiilor autohtone active și calificate să furnizeze servicii și produse atât pe piața internă, cât și externă. Aceasta este disponibilă pe adresa www.businesslink.md.

Astfel, informațiile despre furnizori vor fi structurate într-o bază de date publică cu funcționalități avansate ale motorului de căutare, care oferă contacte directe sau posibilitatea de a plasa cereri de parteneriat în afaceri. Platforma a fost dezvoltată de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu suportul Proiectului ”Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de către GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei (BMZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Autoritățile spun că platforma virtuală BusinessLink va fi de un folos real companiilor moldovenești pentru internaționalizarea afacerilor și racordarea acestora la tendințele globale ale economiei. Aceasta va constitui o sursă de informație importantă pentru promovarea businessului din Republica Moldova și stabilirea de noi conexiuni cu parteneri din străinătate.

Platforma deja este funcțională și poate fi accesată.