În perioada lunilor iulie – septembrie, volumul total al veniturilor provenite din vânzarea serviciilor în sectorul comunicațiilor electronice (telefonie mobilă, Internet mobil, telefonie fixă, Internet fix, retransmisia programelor audiovizuale, alte activități în domeniul comunicaţiilor electronice) a scăzut, față de trimestrul trei al anului 2018, cu 2,1% și a însumat 1,58 miliarde lei. Aceste date se conțin în Raportul privind evoluţia pieţei de comunicaţii electronice în trimestrul trei al anului 2019, publicat pe pagina web oficială a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Cea mai semnificativă scădere a veniturilor – de 22,4% - a fost atestată pe piața serviciilor de telefonie fixă, însumând 106,5 milioane lei. Totodată, veniturile obținute din vânzarea serviciilor TV contra plată s-au diminuat cu 11,2%, alcătuind 36,3 milioane lei, iar veniturile obținute din vânzarea serviciilor de telefonie mobilă s-au micșorat cu 0,4% și au totalizat 831,7 milioane lei. Veniturile realizate din alte activități în domeniul comunicațiilor electronice au scăzut cu 13,7% și au alcătuit 175,2 milioane lei.

În același timp, pe alte două segmente de piață - Internet mobil și Internet fix - au fost atestate creșteri semnificative. Veniturile obținute din vânzarea serviciilor de Internet mobil au crescut cu 9% și au depășit cifra de 306 milioane lei.

Cel mai mare venit mediu lunar per utilizator (ARPU) a fost înregistrat pe piața serviciilor de acces la Internet fix – de 176,2 lei. Pe piața accesului la Internet mobil dedicat și cea de telefonie mobilă venitul mediu lunar a fost de 83,6 lei și, respectiv, de 78 lei. Pe celelalte segmente de piață acest indicator a avut următoarele valori: Internet mobil prin smartphone – 39,1 lei, televiziune contra plată – 36,1 lei și telefonie fixă – 32,7 lei.