Peste o sută de servici publice au devenit accesibile pe Portalul guvernamentat de plăți electronice MPay. Potrivit Agenției de Guvernare Electronică este vorba despre serviciile prestate de trei instituții: Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Agenția Națională a Arhivelor.

Astfel, prin MPay vor putea fi achitate deja și serviciile consulare, inclusiv solicitarea actelor de stare civilă, actele notariale, cazierele judiciare. De asemenea, serviciul de supralegalizare a actelor de către angajații consulatelor la fel va putea fi achitat electronic.

Printre serviciile prestate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor nou incluse sunt 36 de servicii de expertiză sanitar-veterinară, trei servicii de examen clinic, mai multe servicii de expertiză la import și export necesare pentru comerțul internațional și inspecția la frontieră.

De asemenea, taxa pentru executarea și eliberarea certificatelor, a copiilor și a extraselor din arhivă va putea fi achitată on-line. Pe portalul MPay au mai devenit disponibile servicile de fotografiere digitală a documentelor din arhivă și a cercetărilor tematice.

Menționăm că, achitarea pe MPay poate fi făcută cu orice instrument de plată, inclusive cardul bancar, internet banking sau numerar.