Sindicatele și Patronatele nu sunt pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește modificarea Codului Muncii.

Astfel, potrivit unui nou aviz publicat, Confederația Națională a Patronatului are viziuni diferite cu privire la unele amendamente propuse pentru noul text al Codului Muncii.

Astfel, dacă Sindicatele nu susțin excluderea din proiectul de lege a propunerii care se referea la completarea alin. (3) din art. 56 în vederea înregistrării contractelor individuale de muncă într-un registru electronic al tuturor angajaților, Patronatele optează pentru a exclude din proiect prevederile ce țin de promovarea Registrului Electronic al Salariaților și a reveni la acesta după ce Serviciul Fiscal de Stat va definitiva conceptul și aplicarea practică a acestuia.

Spre deosebire de CNSM, CNPM propune și excluderea prevederilor ce țin de controlul medical al salariaților. Acest lucru ar urma să se întâmple până la identificarea de surse și finanțarea acestor investigații din fondul de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Instituțiile au viziuni diferite și în ceea ce privește prevederile care țin de flexibilizarea programului de muncă. Astfel, patronatele consideră necesar a de a păstra aceste prevederi, care prevăd compensarea orelor lucrate suplimentar cu ore libere.

Proiectul definitivat al Codului Muncii va fi transmis spre reavizare și aprobare în cadrul ședinței de Guvern.