Reprezentanții Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Republica Moldova au cerut prim-ministrului ca politica bugetar fiscală să fie stabilită pe termen lung. Solicitarea a fost înaintată în cadrul unei întrevederi organizate recent. Ca răspuns, premierul Ion Chicu a spus că Guvernul are intenția de a crea reguli clare și stabile pentru activitatea agenților economici.

Totodată, patronatele au fost chemate să participe la negocierile lansate de Ministerul Finanțelor pe acest subiect, iar până în luna mai să fie setate obiectivele politicii fiscale pentru anul 2021.

Alte probleme enunțate de patronate au fost insuficiența forței de muncă, necesitatea reglementării controalelor de stat și a modernizării Codului Muncii, consolidarea politicilor publice din domeniul construcției în cadrul unui singur minister. De asemenea, s-a discutat despre tichetele de masă, patentele de întreprinzător, desfășurarea licitațiilor publice, impozitele HORECA și reforma justiției.

Potrivit unui comunicat difuzat de Guvern, premierul a spus că aceste probleme necesită o abordare sistemică, iar autoritățile sunt deschise pentru colaborarea cu partenerii sociali pentru a găsi soluțiile optime.