Parisul a depăşit Berlinul în privinţa investiţiilor în startup-uri, în primul semestru din acest an, arată un studiu publicat de firma de consultanţă EY, scrie agerpres.ro.

Totalul investiţiilor în startup-uri în cazul capitalei Franţei s-a ridicat la 2,2 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari), faţă de două miliarde de euro pentru capitala Germaniei. De asemenea, Parisul este mult înaintea Berlinului în ceea ce priveşte numărul investiţiilor, cu 230 faţă de 129.

Lider rămâne Londra, unde startup-urile au adus 5,7 miliarde de euro în 323 de investiţii.

Sprijinul acordat de stat în Franţa a reprezentat motivul pentru care Parisul a depăşit Berlinul în privinţa investiţiilor în startup-uri, în primul semestru din 2019, a apreciat Peter Lennartz, partener în cadrul EY. Obiectivul Guvernului francez a fost transformarea ţării într-un centru dominant pentru startup-urile europene, reducând birocraţia şi aducându-i la un loc pe antreprenori şi investitori.

În 2017, preşedintele Emmanuel Macron şi-a prezentat intenţia de a face din Franţa ”o naţiune startup”, datorită sprijinului statului, şi a cerut firmelor franceze să investească în noile afaceri înfiinţate.

În 2018 şi în 2017, Berlinul a fost înaintea Parisului în privinţa investiţiilor în startup-uri.