Principala organizaţie profesională a restaurantelor, barurilor şi cafenelelor din Franţa a anunţat, sâmbăta, că va ataca în judecată închiderea administrativă decretată pentru acest sector, de la începerea celei de-a doua perioade de izolare. Măsura a intrat în vigoare în data de 30 octombrie.

Organizaţia a reamintit că Guvernul francez nu a prezentat cifre care să demonstreze că există mai multe contagieri în restaurante. Instituția a insistat că localurile au aplicat din iunie şi până la încheierea primei perioade de izolare măsuri de securitate sanitară. Prin urmare, au decis să prezinte un recurs în justiţie până la 20 noiembrie.

Premierul francez, Jean Castex a avertizat că inclusiv după ridicarea restricţiilor de izolare la domiciliu, prevăzută pentru 1 decembrie, barurile şi restaurantele vor rămâne închise.

Patronatul din hotelerie a publicat un sondaj, realizat în rândul a 6.600 de companii din sector, care arată că aproximativ 65,8 % dintre profesioniştii din acest domeniu şi-au exprimat temerea că această a doua închidere administrativă îi va obliga să coboare definitiv storurile.

Sursa: adevarul.ro