Operatorul francez de telecomunicații Orange a primit decizia unui tribunal din Paris că trebuie să plătească rivalului local Digicel, un operator de telecomunicaţii din Antile, aproape 250 de milioane de euro (280 de milioane de dolari) în compensație pentru practicile anticoncurențiale din Caraibele franceze, a declarat compania, scrie financialintelligence.ro.

Curtea de Apel din Paris a decis săptămâna aceea că Orange trebuie să plătească Digicel daune de 181,5 milioane de euro și o dobândă de 68 de milioane de euro, a spus un purtător de cuvânt al Orange, care a precizat că este cea mai mare amendă impusă Orange şi  că grupul analizează posibilitatea de a face recurs la o instanţă superioară.

În primă instanţă, Tribunalul comercial din Paris a decis în anul 2017 că Orange trebuie să plătească o amendă mai mare, de 346 milioane de euro. Purtătorul de cuvânt de la Orange a precizat că grupul a plasat deja suma de 345 milioane de euro într-un cont escrow, pentru a acoperi costurile despăgubirilor.

Cazul datează de la începutul anilor 2000, când Orange, controlată de statul francez,  a dominat piețele telecomunicațiilor din Martinica, Guadelupa și Guyana Franceză.

Consiliul Concurenței din Franța a constatat în 2009 că Orange a împiedicat ascensiunea rivalilor pe aceste piețe, în special prin semnarea unor acorduri de exclusivitate cu distribuitori independenți și ateliere de reparații, determinând Digicel să o dea în judecată pentru daune.