Operatorul francez de telecomunicaţii Orange a anunţat că a obţinut câştig de cauză la Consiliul de Stat, într-o dispută cu fiscul francez, scrie agerpres.ro.

Decizia publicată de Consiliul de stat din Franţa, cea mai înalta jurisdicţie de ordin administrativ, pune capăt unei proceduri demarate în urmă cu aproape zece ani.

”Această decizie confirmă poziţia grupului încă de la începutul disputei şi va permite Orange să recupereze sumele plătite în luna iulie 2013, adică aproximativ 2,2 miliarde euro”, a informat grupul Orange într-un comunicat de presă.

Litigiul a apărut ca urmare a integrării de către Orange a subsidiarei sale Cogecom în anul 2005. Această integrare a provocat grupului de telecomunicaţii controlat de statul francez pierderi consistente, pe care a putut să le acopere graţie diminuării profitului, reducându-se astfel şi baza de calcul a taxelor.

Orange, fostul France Telecom, este unul din cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, fiind prezent în 26 de ţări. Anul trecut Orange a realizat o cifră de afaceri de 42 miliarde euro iar la finele lunii septembrie avea 143.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 83.000 în Franţa.