O instanță din Olanda a stabilit printr-o decizie din 13 septembrie că șoferii Uber sunt angajați, nu contractori independenți, scrie juridice.ro .

Este cea mai recentă victorie în instanță a sindicatelor care luptă pentru drepturile lucrătorilor din industria de ride-sharing după o decizie similară în Marea Britanie.

Curtea Districtuală din Amsterdam s-a alăturat Federației Sindicatelor Olandeze (FNV), care susține că șoferii Uber sunt de fapt angajați ai unei companii de taximetrie și ar trebui să li se acorde aceleași remunerații și beneficii ca și celorlalți lucrători din sector.

Maurits Schönfeld, managerul general al Uber pentru Europa de Nord: „Suntem dezamăgiți de această decizie întrucât știm că majoritatea șoferilor doresc să rămână independenți. Aceștia nu doresc să renunțe la libertatea lor de a alege dacă, când și unde să lucreze.”

Instanța a constatat că șoferii care transportă pasageri prin intermediul aplicației Uber sunt acoperiți de contractul colectiv de muncă pentru transportul cu taxiul: „Relația juridică dintre Uber și acești șoferi îndeplinește toate caracteristicile unui contract de muncă.”

Zakaria Boufangacha, vicepreședinte FNV: „Datorită acestei hotărâri, șoferii Uber sunt acum angajați automat de Uber. Ca urmare, vor primi mai multe salarii și mai multe drepturi în caz de concediere sau boală, de exemplu.”

Totodată, instanța a aplicat Uber o amendă de 50.000 de euro (58.940 de dolari) pentru că nu a implementat condițiile contractului de muncă pentru șoferii de taxi.

Uber a declarat că va face apel împotriva deciziei și că nu intenționează să angajeze șoferi în Olanda.