Aproape 600 de avocați și-au exprimat votul pentru președinția Uniunii Avocaților. În acest an au drept de vot 1.927 avocați din cei 2.090 incluși în Lista avocaților cu drept de exercitare a profesiei pentru anul 2021.

Lucrările Congresului și procedura de vot în cadrul Congresului au loc online și au început astăzi, 1 decembrie, ora 10:00 și se vor finaliza în data de 3 decembrie, ora 18:00.

Procedura de vot de desfășoară prin intermediul aplicației VoteMeApp. La acest scrutin exista observatori de la Comisia Electorală Centrală și din partea a patru organizații neguvernamentale: IPRE, LID Moldova, ADEPT și Promolex.

Avocații aleg astăzi cine va conduce Uniunea în următorii doi ani, dar și șase membri ai Comisiei de licențiere.

Precizăm că, la funcția de președinte UARM candidează decanul Baroului Chișinău - Dorin Popescu, membrul Consiliului UARM - Iurie Mărgineanu, președintele Comisiei pentru etică și disciplină - Mihail Gafton și avocatul Ion Dron.

În cazul alegerilor pentru funcția de președinte al UARM, va fi considerat ales candidatul care a obținut majoritatea simplă din voturile valabil exprimate. În cazul în care niciun candidat nu va acumula majoritatea simplă din voturile valabil exprimate, se va organiza turul II, la care vor participa primii doi candidați care au obținut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate.

Este a doua oară când UARM foloseste platform VoteMeApp după ce în luna octombrie au fost alesi doi membri noi în Comisia de licențiere din partea Baroului Chișinău.