Societatea pe Acţiuni ”Drumuri Ialoveni” urmează să primească despăgubiri de la o companie de asigurări, după ce parapetul metalic instalat pe carosabilul în reparație a fost deteriorate de un șofer. Decizia a fost luată recent de magistrați.

Potrivit unei decizii publicate de Curtea Supremă de Justiție, un șofer, deplasându-se pe traseul Chișinău–Leușeni, a ignorat prevederile Regulamentului circulației rutiere, a derapat de pe traseul și a deteriorat parapetul metalic de pe carosabilul aflat în reparație. Prejudiciul material cauzat a fost estimat la 10.753,93 de lei.

Compania de asigurări a spus că accidentul produs a fost recunoscut drept caz neasigurat și a respins cererea de acordare a despăgubirilor de asigurare. Prin urmare, disputa a ajuns pe masa magistraților.

Judecătoriei Hînceşti, sediul Ialoveni, a respins cererea de chemare. Curtea de Apel Chișinău a casat însă decizia primei instanțe și a dispus încasarea despăgubirilor cerute.

Potrivit magistraților, compania de asigurări, după ce a primit informația despre accidentul produs, urma să deschidă dosar de daune, să solicite de la poliție informații despre accident și consecințele lui, dar și să examineze bunurile avariate și să încheie în termen de cinci zile lucrătoare din data primirii cererii de despăgubire a pagubelor. Judecătorii au stabilit că asiguratorul nu a deschis dosar de daune, nu a solicitat probe și nu a întreprins careva acțiuni pentru a examina parapetul avariat și determina paguba cauzat. Aceasta nu-l scutește, însă, pe intimat de obligația de a repara prejudiciul, produs în urma accidentului.

Decizia magistraților de la instanța de apel a fost menținută, recent, și de Curtea Supremă de Justiție.