Consiliul Concurenței a amendat cu 17.574, 46 lei întreprinderea ”Dermocosmetica" S.R.L., în urma unei plângeri depuse de ”Invivo-Tech" S.R.L., referitor la presupuse acțiuni de concurență neloială realizate de către prima, manifestate prin discreditarea concurentului.

Cele două companii sunt specializate în comercializarea de dispozitive medicale, inclusiv pentru autoplasmoterapie.

Plângerea a fost depusă în octombrie 2019, iar în urma investigației inițiate de autoritatea de concurență s-a constatat că ”Dermocosmetica" a întreprins acţiuni de discreditare a întreprinderii ”Invivo-Tech", prin răspândirea unor informații false despre propriile produse, precum și despre activitatea economică a întreprinderii concurente.

Mai exact, ”Invivo-Tech" a reclamat faptul că ”Dermocosmetica" vindea illegal un dispozitiv medical care nu era  însoțit de certificate europene de produs. În asemenea mod, compania ar fi indus în eroare consumatorii cu privire la calitatea produsului comercializat. ”Invivo-Tech” a susținut că utilizarea acestui produs în practică, în absența documentelor justificative, poate pune în pericol sănătatea pacienților, poate cauza un prejudiciu ireparabil pentru autoritatea profesională a medicului practicant și poate discredita aplicarea practică a tehnicii de autoplasmoterapie.

În urma examinării plângerii, Consiliul a inițiat investigația referitor la încălcarea legislației concurenței manifestate de ”Dermocosmetica” prin discreditarea concurentului sub formă de răspândire a afirmațiilor false despre produsele sale, menite să îi creeze o situație favorabilă în raport cu unii concurenți.

În urma investigației, Consiliul a constatat încălcarea prevederilor art. 15 al Legii concurenței și a aplicat amenda în sumă de 17.574, 46 lei.

Decizia detaliată poate fi consultată aici.