În prima jumătate a acestui an au fost eliberate 1.432 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, în scădere cu 8,2% faţă de ianuarie-iunie 2018.

Potrivit Biroului Național de Statistică, din numărul total de autorizații, 871 au fost eliberate pentru clădiri rezidențiale și 561 pentru nerezidențiale.

După mediul de rezidenţă, în mediul urban au fost eliberate 809 autorizații de construire, cu 3,7% mai puțin față de aceeași perioadă a anului precedent. În mediul rural au fost eliberate 623 autorizații, în scădere cu 13,5% față de ianuarie-iunie 2018.

În profil regional, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădirile rezidenţiale a scăzut în acest an cu 80 autorizaţii. Această scădere se reflectă în: în mun. Chişinău (cu 52 autorizaţii), în regiunea Nord (cu 38 autorizaţii), în regiunea Centru (cu 6 autorizaţii), în regiunea Sud (cu 6 autorizaţii). În UTA Găgăuzia s-au eliberat cu 22 autorizaţii de construire a clădirilor rezidenţiale mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Pentru clădirile nerezidențiale, s-au eliberat cu 48 autorizaţii de construire mai puţine, faţă de ianuarie-iunie 2018, scădere reflectată în regiunea Centru (cu 48 unităţi), în mun. Chişinău (cu 31 unităţi) şi în regiunea Nord (cu 26 unităţi). În UTA Găgăuzia şi regiunea Sud s-au eliberat cu 55 şi, respectiv, cu 2 autorizaţii de construire a clădirilor nerezidenţiale mai mult, comparativ cu ianuarie-iunie 2018.