Numai ”Excelent” și ”Foarte bine” - așa au fost evaluate anul trecut performanțele procurorilor. Potrivit Raportului de activitate al Colegiului de evaluare a performanţelor procurorilor (CEPP), doi procurori au obținut calificativul ”Excelent”, iar 89 ”Foarte bine”. Nici un acuzator de stat nu a fost evaluat cu ”Bine”, ”Insuficient” sau ”Eșuat”. De altfel, se pare că aceste calificative nu au fost acordate niciodată de când activează Colegiul.Ca și anul trecut, membrii Colegiului susțin că rata majoră a calificativului ”Foarte Bine” acordat procurorilor evaluaţi se datorează mai multor factori, dintre care:

- marja foarte ”generoasă” a punctajului corespunzător calificativului ”Foarte Bine”, care este de la 76 la 90 puncte;

- înscrierea în procedura de evaluare extraordinară a procurorilor care, în mare parte, au experienţă substanţială în serviciu şi intenţionau să se înscrie în concursuri pentru promovare în funcție.

Din raportul CEPP rezultă că în această perioadă au fost desfășurate 8 ședințe, fiind evaluați, în mod ordinar - 20 și extraordinar - 71 de procurori, adoptându-se 91 de hotărâri privind aprecierea performanțelor acestora, conform criteriilor stabilite de cadrul normativ.