Asociația națională a restaurantelor și a localurilor de agrement solicită clarificări privind restricțiile aprobate recent de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în partea ce vizează restricțiile de acces în spațiile închise ale unităților de alimentație publică.

Comisia a decis că ”se permite accesul în instituțiile de alimentație publică în spații închise, teatre, muzee, cinematografe, biblioteci, zone de agrement, festivități (nunți, cumetrii, zile de naștere), evenimente în masă (festivaluri, târguri), centre sportive și bazine sportive cu participarea vizitatorilor/spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 250 persoane într-un spațiu închis, asigurând suprafața de minim 4 m2 pentru fiecare persoană, cu respectarea strictă a normelor de protecția sanitară”.

Potrivit asociației, prevederea este una ambiguă, care lasă loc de interpretări întrucât prin cumul sunt enumerate o serie de restricții și de entități juridice care au activități specifice. Un restaurant, o bibliotecă și un centru sportiv nu pot fi echivalate prin aceleași reguli, începând de la amenajarea spațiului până la activitatea care are loc în incinta acestora.