Partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive, NGM Company, și-a demonstrat din nou responsabilitatea socială și susținerea sportului din țară. Administratorul platformei 7777.md a oferit ajutor financiar asociației care oferă îngrijiri paliative, Hospice Angelus Moldova, pentru organizarea acestui eveniment. Patru reprezentanți ai NGM Company au participat la maratonul de ciclism.

Reprezentanta Hospice Angelus Moldova, Cristina Cuciurca, a mulțumit Loteriei Naționale pentru participarea la eveniment și sprijinul financiar acordat.

„Vreau să mulțumesc Loteriei Naționale, care este sponsorul evenimentului. Această susținere ne ajută să activăm în continuare și să prestăm serviciile de îngrijire absolut gratuit pentru pacienții din Republica Moldova”, a spus ea.

Maratonul de ciclism a fost organizat pentru a doua oară. Anul acesta, 63 de bicicliști s-au înscris în cursă.

„Scopul evenimentului este, în primul rând, colectarea de fonduri pentru susținerea copiilor și adulților care suferă de cancer în stadii terminale și alte maladii incurabile. În plus, evenimentul promovează un stil de viață sănătos în rândul tinerilor și adulților din țara noastră ”, a adăugat Cristina Cuciurca.

Prezentatorul Loteriei Naționale, Mircea Marco, a participat la rândul său la maratonul de ciclism. El a remarcat importanța participării la acest eveniment de caritate.

„Loteria Națională a venit cu un suport financiar și suntem convinși că acești bani vor contribui la ușurarea suferinței multor persoane. Cursa de ciclism are două obiective - sprijinul financiar al organizației Hospice Angelus Moldova și promovarea sportului”, a subliniat Mircea Marco.

Maratonul de ciclism a început la Chișinău în dimineața zilei de 17 iulie. Ultimul punct de sosire a fost satul Isacova, unde se află singurul centru de îngrijire paliativă pentru copii, Casa Angelus. Instituția medicală a fost înființată în 2017 și găzduiește 18 copii cu probleme grave de sănătate. La acest centru, participanții au fost întâmpinați cu pâine și sare, un mic concert cu participarea vedetelor autohtone și o tombolă. 

P.