Călătoriile oferă numeroase beneficii pentru avocați. Iată câteva din acestea:

Eliberarea de stres

Profesia de avocat nu este printre cele mai relaxante din lume. Chiar dimpotrivă. Apărătorii sunt cunoscuți pentru consumul de cafea în cantități industriale, iar zilele lor sunt o alergătură continuă între instanță, poștă, birou, întâlniri și poate, cu puțin noroc, ceva treburi personale.

Toate astea își lasă amprenta în timp. Avocatura a ajuns astfel să fie asociată foarte des cu probleme emoționale, în unele cazuri chiar tulburări depresive ori anxietate, iar anual sunt multe cazuri de avocați care ies din profesie tocmai pentru că nu mai pot face față stresului zilnic și caută un job cu un mai mare echilibru între viața personală și profesională.

Cu siguranță, călătoriile nu pot rezolva toate aceste probleme. Dar s-a dovedit științific că experiențele noi, precum călătoritul, aduc mai multă fericire și ajută la păstrarea unei bune stări generale de sănătate, inclusiv echilibru emoțional. Călătoriile ajută să faceți față stresului pentru că vă scot din ritmul zilnic și repetitiv, ajutând avocații să vadă imaginea de ansamblu și să observe că problemele care îi preocupă nu sunt de fapt atât de mari și de urgente precum par. Iar toate acestea vin la pachet cu peisaje superbe și experiențe inedite - deci cum să zici nu unei astfel de provocări?

Te ajută să legi relații noi

Noile relații nu se referă doar la întâlnirile de business (deși inclusiv acestea sunt extrem de utile în profesia de avocat). Călătoriile oferă acces la culturi diferite, lucru ce contribuie la lărgirea orizonturilor și la creșterea nivelului de toleranță față de alții.

Călătoriile sunt o investiție în propria persoană

În ziua de azi, călătoriile sunt mai accesibile ca oricând. Un city break costă cam cât o geantă sau o pereche de pantofi de firmă, chiar mai puțin. Însă pe când de pantofi te poți plictisi destul de repede și vrei i să ii înlocuiești cu ceva mai la modă, impactul pe care îl au călătoriile este mult mai profund și de lungă durată. O excursie reușită te face să ieși din zona de confort și să privești viața cu alți ochi. Nu sunt de ignorat nici toate pozele minunate cu care rămâi ca amintire!

S-a dovedit inclusiv prin studii că experiențele îmbogățesc oamenii infinit mai mult decât lucrurile materiale. Fericirea cumpărării unui bun este superficială și de scurtă durată, dar o experiență plăcută își face impactul mult mai profund, fiind resimțită în mod pozitiv chiar și peste ani de zile.

În plus, experiențele noi ajută la lărgirea orizonturilor și o mai bună cunoaștere de sine. Lucrurile cu adevărat importante pot fi ușor pierdute din vedere când toată ziua ești bombardat la birou cu ”urgențe” și totul trebuia terminat ieri, dacă se poate!

Sursa: avocatnet.ro