Moratoriul privind recepționarea cererilor noi privind dobândirea cetăţeniei Republicii Moldova prin investiție ar putea fi prelungit cu două luni. Propunerea se regăsește într-un proiect de hotărâre, publicat de Ministerul Economiei și Infratsructurii pentru consultări publice.

Documentul prevede prelungirea cu două luni a moratoriului, începând cu 24 decembrie, până la luarea deciziei finale cu privire la Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție.

Amintim că, primul moratoriu privind dobândirea cetățeniei prin investiție a fost instituit la data de 31 iulie pe o perioadă de patru luni, începând cu 23 august. Legea prin care acesta a fost instituit prevede că Guvernul este în drept să decidă referitor la prelungirea moratoriului pentru o perioadă de cel mult două luni.

Proiectul de Lege pentru instituirea moratoriului asupra Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție a fost elaborat ca urmare a înregistrării proiectului privind abrogarea prevederilor care permit investitorilor străini să beneficieze de cetățenia Republicii Moldova.