Cetățenii Republicii Moldova care au introdus în regim vamal de admitere temporară mijloace de transport pentru uz personal pe teritoriul vamal al Uniunii Economice Euroasiatice (inclusiv în Federația Rusă), trebuie să le scoată de pe teritoriul UEE. Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă informează că autovehicolele trebuie scoase până în data de 30 septembrie sau să fie asigurată întreprinderea acțiunilor de punere în circulație liberă a acestora.

Nerespectarea termenului de aflare a mijloacelor de transport introduse temporar pentru uz personal pe teritoriul Uniunii Economice Euroasiatice atrage după sine aplicarea măsurilor administrative și achitarea taxelor vamale (plăților vamale).

Termenul de aflare pe teritoriul vamal al Uniunii Economice Euroasiatice a mijloacelor de transport, introduse temporar din state străine de către persoane fizice pentru uz personal, a fost prelungit până la 30 septembrie prin Decizia Consiliului Comisiei Euroasiatice Economice nr. 25 din 5 aprilie. De asemenea, este suspendată consumarea termenului de 18 luni în care este posibil importul preferențial fără taxe pe teritoriul Uniunii a bunurilor personale de către cetățenii străini, care au obținut statutul de persoană reinstalată la loc permanent de trai pe teritoriul Uniunii Economice Eurasiatice, refugiat, migrant forțat.

Decizia se aplică asupra cazurilor care au apărut sau vor apărea de la 1 martie până la 30 septembrie.