Președintele Republicii Moldova a promulgat modificările la Legea cu privire la avocatură, votate anterior de Parlament. Maia Sandu spune că a luat decizia după ce, săptămâna trecută, a discutat prevederile noii legi cu reprezentanții comunității avocaților.

Președintele că este un fapt firesc ca într-o societate democratică unele modificări să provoace dezacorduri între reprezentanții breslei. ”Am hotărât să promulg noua versiune a legii după ce am ascultat opiniile pro și contra ei și am luat act de potențialele riscuri, dar și beneficii ale acesteia. Este o lege care urmează să soluționeze unele probleme din sistemul avocaturii. În același timp, vom cere noului Parlament să revizuiască anumite prevederi care creează controverse, cum ar fi cele care țin de accederea în profesia de avocat”, a scris Maia Sandu.

Modificările au trezit mai multe dispute în societate. Anterior, președintele UAM și directoarea Centrului de Instruire a Avocaților au solicitat ca modificările să nu fie promulgate. În același timp, Consiliul Uniunii Avocaților considera că este prea riscant ca Proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii cu privire la avocatură să fie întors Parlamentului de către președinte.