Legislația electorală, contravențională și penală urmează a fi modificată în vederea eficientizării mecanismelor de prevenire, investigare și sancționare a formelor de corupție politică și electorală. Ministerul Justiției a anunțat iniţierea procesului de elaborare a unui proiect de lege pentru adoptarea unor astfel de modificări.

Instituția menționează că promovarea unui astfel de proiect de lege constituie unul din obiectivele imediate ale Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022. Ministerul solicită de la persoanele interesate propuneri pentru elaborarea proiectului până în 30 septembrie, în format electronic, la adresa: cristian.postovanu@justice.gov.md.

Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022 prevede adoptarea de către Guvern a proiectului de modificare a legislației penale și contravenționale în vederea uniformizării prevederilor privind investigarea și sancționarea formelor de corupție politică și electorală până în decembrie 2021. Acțiunea are drept obiectiv consolidarea cadrului legislativ în domeniul integrității și anticorupției.