Ministerul Justiției a anunțat reluarea procesului de elaborare a proiectului Legii privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor. Acțiunea este prevăzută în Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022, aprobat în 13 octombrie.

Potrivit Planului, Ministerul Justiției este responsabil de realizarea acțiunii nr. 3.3.1.: ”Elaborarea și promovarea proiectului de lege cu privire la evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor în conformitate cu recomandărileComisiei de la Veneția”.

Proiectul actului normativ urmează să prevadă principiile și criteriile de evaluare, procedura evaluării, componența și activitatea organului care va efectua evaluarea respectivă și alte aspecte relevante atingerii scopului propus de Planul de acțiuni al Guvernului.

Pentru elaborarea și definitivarea proiectului, ministerul solicită implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor pînă în  5 noiembrie, în format electronic, la adresa: diana.melenciuc@justice.gov.md sau secretariat@justice.gov.md.