În conformitate cu prevederile Legii privind achizițiile publice (art.28 alin.(2), art.29 alin.(2), art.30 alin.(3)), în cazul achizițiilor publice prevăzute la art. 2 alin. (3), autoritatea contractantă urmează să publice anunțul de intenții, anunțul de participare și anunțul de atribuire în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE).

Pentru aceasta, autoritățile contractante urmează să parcurgă următorii pași:

1.  Înregistrarea unui cont unic EU Login la următorul link: https://webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi(link is external)

2. Crearea parolei: la email-ul indicat la înregistrarea contului va veni un mesaj de la Serviciul de autentificare, în care va fi un link temporar pentru a crea parola pentru cont.

3. Logarea pe platforma TED eNotices: https://enotices.ted.europa.eu/changeLanguage.do?language=en(link is external)

4.  După logare, sistemul va cere un număr de confirmare, care va veni printr-un mesaj  de la Serviciul de autentificare. Acest mesaj poate veni peste o perioadă mai lungă de timp (estimativ pînă la o oră), de aceea, va fi nevoie de așteptat pînă la executarea acestui pas.

După introducerea numărului de confirmare este nevoie de mai executat 2 pași.

La prima etapă se selectează prima opțiune propusă.

La etapa a doua nu trebuie de completat nici un cîmp, doar se apasă butonul de acceptare. 

5.  Completarea profilului autorității contractante:

6.  Crearea anunțului necesar.

Deficiențele tehnice sau întrebarile întâlnite pot fi raporatate la adresa de e-mail: natalia.postolache@tender.gov.md(link sends e-mail).