Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală în comun cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova au lansat concursul ”Marca comercială a anului 2020”.

Ediţia curentă va avea 15 nominalizări şi 14 categorii. La concurs pot participa întreprinderi şi organizaţii cu diverse forme de proprietate, persoane juridice înregistrate în Republica Moldova, precum şi persoane fizice care produc bunuri materiale şi/sau prestează servicii pe teritoriul țării. Vor fi admise doar mărcile comerciale (naţionale şi străine) care în momentul depunerii cererii de participare sunt înregistrate şi valabile pe teritoriul Republicii Moldova, conform legislaţiei în vigoare.

Concursul ”Marca comercială a anului” este la cea de-a XVIII-a ediţie și reprezintă unul dintre cele mai eficiente instrumente de creștere a competitivității şi sporire a capacităților întreprinderilor autohtone în crearea şi promovarea mărcilor comerciale pe piața internă şi externă prin evaluarea calitativă a acestora de către un juriu profesionist, dar și pe baza opiniei consumatorilor.

Rezultatele concursului permit atât evidenţierea liderilor, cât şi analiza şi preluarea strategiilor reuşite de elaborare şi promovare a mărcilor comerciale de succes, monitorizarea dinamicii preferinţelor consumatorilor şi a comportamentului acestora.

Doritorii de a participa pot transmite cererile și pachetul de documente la adresa de e-mail: diana.lungu@chamber.md până la data de 31 martie 2021. Informații suplimentare pot fi solicitate la numerele de telefoane: +373 22/ 211 442 sau +373 60/ 550 319.

Detalii despre concurs pot fi accesate aici.