Circa 83 la sută dintre angajații judecătoriilor și curților de apel apreciază nivelul funcţionării softurilor utilizate cu calificativele “bine” şi “foarte bine”. Datele se conțin într-un sondaj publicat, recent, de Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești.

Persoanele care au oferit calificat “foarte rău”, “rău” sau “satisfăcător” au spus, însă, că tehnica de calcul este învechită sau nu este suficient de performantă pentru a face față multitasking-ului (noilor versiuni). În unele instanțe, rețelele digitale funcționează lent sau sunt suprasolicitate. La fel, se întâmpină dificultăți de logare în sistem.

Potrivit datelor publicate, circa 79% dintre respondenţi au apreciat funcționalitatea echipamentului/sistemului de înregistrare audio a ședințelor de judecată FEMIDA calificativul “bine” şi “foarte bine”. Cei nemulțumiți au raportat, însă, probleme privind calitatea sunetului înregistrării audio a ședințelor de judecată care ar face ecou.

Funcționarea sistemului dedicat videoconferințelor a fost apreciată prozitiv de către 75 la sută dintre respondenți.  

La fel, participanții la sondaj au sugerat înlocuirea echipamentul SRS Femida cu o versiune mai performantă sau ajustarea vitezei de rulare a soft-ului MEDIA SERVER și a vitezei de pornire a SRS Femida.