Președintele Judecătoriei Bălți, Dumitru Gherasim, și vicepreședintele Judecătoriei Edineț, Eugeniu Pșenița pot să mai candideze pentru încă un mandat în funcție administrativă la instanța unde activează. Aceștia au fost admiși în concurs în urma evaluării făcute de Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor. Magistrații au obținut 80 și, respectiv, 77 de puncte.

De asemenea, la funcție administrativă ar putea pretinde și magistratul Vasilii Hrapacov, de la Judecătoria Comrat, sediul central. Acesta a obținut, în urma evaluării, 74 de puncte. Alți cinci judecători pot solicita promovarea la o instanță ierarhic superioară:

  • Svetlana Garștea-Bria, de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani la Curtea Supremă de Justiție (75 puncte);
  • Eugeniu Pșenița, de la Judecătoria Edințe, sediul central la Curtea de Apel Bălți (78 puncte) sau la Curtea Supremă de Justiție (74 puncte);
  • Vasilii Hrapacov, de la Judecătoria Comrat, sediul central la Curtea de Apel Comrat (65 puncte);
  • Stelian Teleucă, de la Curtea de Apel Chișinău la Curtea Supremă de Justiție (74 puncte);
  • Sergiu Draguța, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru la Curtea de Apel Chișinău (71 puncte) sau la Curtea Supremă de Justiție (68 puncte).

Totodată, Colegiul a examinat dosarul magistratului Dan Dubcovețchi, de la Judecătoria Căușeni, sediul Ștefan Vodă, care a solicitat să fie transferat la Judecătoria Chișinău. Judecătorul a obținut, în urma evaluării, 69 de puncte.