Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat concurs pentru ocuparea a șase funcții de vicepreședinte, vacante la judecătoriile de prim nivel, dar și la curțile de apel. De asemenea, se caută un vicepreședinte de Colegiu în cadrul Curții Supreme de Justiție.

Mai exact, la instanțele de apel sunt vacante funcțiile de vicepreședinte la Curtea de Apel Chișinău și la Curtea de Apel Cahul. În prezent, în Registrul candidaților evaluați care ar putea pretinde la aceste funcții este inclus un singur candidat. Este vorba despre fostul președinte al Curții de Apel Bălți și fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Alexandru Gheorghieș. Acesta a fost evaluat pentru o eventuală promovare în mai multe funcții administrative, printre care și cea de vicepreședinte la instanța de apel din Capitală.

De asemenea, CSM a anunțat concurs pentru ocuparea funcției de vicepreședinte în patru instanțe de prim nivel. Este vorba despre Judecătoria Bălți, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, Judecătoria Comrat și Judecătoria Soroca.

Potrivit Registrului CSM, până acum au fost evaluați candidați doar pentru funcția de vicepreședinte la instanța din Chișinău. Este vorba despre Aliona Miron, Roman Pascari, Victoria Sanduța și Grigore Manoli. Unii dintre candidații care ar putea opta pentru această funcție au fost deja promovați.

CSM a mai scos la concurs și funcția de vicepreședinte al Colegiului penal al Curții Supreme de Justiție. De asemenea, a fost lansată competiția pentru ocuparea a șase funcții de președinte a instanțelor de prim nivel.