Cabinetul de miniștri al cărui mandat a încetat ar putea avea mai multe atribuții în perioada stării de urgență. Un proiect de completare a Legii privind regimul stării de urgență, de asediu și de război a fost înregistrat, recent, în Parlament.

Astfel, pe perioada stării de urgență, Guvernul al cărui mandat a încetat va putea încheia contracte și asuma angajamente a căror valoare este proporțională în raport cu cheltuielile necesare pentru gestionarea situației. Totodată, pe perioada stării de urgență în sănătate, Guvernul al cărui mandat a încetat va putea încheia contracte și asuma angajamente în vederea procurării echipamentului medical și de protecție, a vaccinurilor, precum și altor utilități pentru gestionarea situației epidemiologice.

Deputații spun că proiectul de lege propune să înlăture vidul legislativ în legea cadru pentru gestionarea stării de urgență în materie de competență a Guvernului de a achiziționa echipament medical și de protecție, a vaccinurilor, precum și altor utilități pentru gestionarea eficientă a situației epidemiologice. Astfel, pe perioada stării de urgență, Guvernul al cărui mandat a încetat poate încheia contracte și asuma angajamente a căror valoare este proporțională în raport cu cheltuielile necesare pentru gestionarea situației.

Pe perioada stării de urgență în sănătate Guvernul al cărui mandat a încetat poate încheia contracte și asuma angajamente în vederea procurării echipamentului medical și de protecție, a vaccinurilor, precum și altor utilități pentru gestionarea situației.