Săptămână importantă pentru cinci magistrați de la diferite instanțe din țară. Activitatea acestora urmează să fie examinată de membrii Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor, într-o ședință organizată vineri, 31 ianuarie.

Potrivit agendei publicate, doi dintre magistrați vor fi evaluați în urma solicitării de promovare în funcție. Mai exact, este vorba despre Victoria Sanduță, de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care vrea să fie numită în funcție administrativă și Sergiu Furdui, de la Curtea de Apel Chișinău, care mizează pe o funcție de magistrat la Curtea Supremă de Justiție.

Victoria Sanduță a fost numită în funcția de judecător în martie 2017. Anterior, aceasta a activat de avocat și lector universitar. Victoria Sanduță este una dintre fondatoarele Asociației obșteaști ”Vocea Justiției”.

Sergiu Furdui are o experiență de activitate în calitate de judecător de aproximativ 30 de ani. Acesta a fost numit în funcția de magistrat în iulie 1990. De-a lungul activității sale, Sergiu Furdui a fost vicepreședinte al mai multor instanțe, inclusiv al Curții de Apel Chișinău. Magistratul a activat anterior și la Curtea Supremă de Justiție, pentru o perioadă de cinci ani, unde a deținut înclusiv funcția de vicepreședinte al Colegiului penal.

Alți doi magistrați urmează să treacă prin procedura de evaluare pentru a putea fi numiți în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Este vorba despe Victor Sandu și Mihai Murguleț, ambii de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Totodată, magistrata Renata Popescu-Baltă, de la Judecatoria Chișinău, sediul Buiucani va trece prin procedura de evaluare ordinară.