Două magistrate au concurat pentru a deveni vicepreședinte interimar al Judecătoriei Hîncești, sediul Ialoveni. O candidatură a fost propusă de vicepreședintele instanței, iar alta de secretariatul general. Decizia finală a Consiliului Superior al Magistraturii pe acest subiect a fost publicată, recent, pe pagina web a instituției.

În martie 2016, Victor Olărescu a fost numit în funcția de judecător pentru un termen de cinci ani. Patru ani mai târziu, în septembrie 2020, magistratul a fost promovat în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Hîncești, sediul Ialoveni. Între timp, Victor Olărescu nu a fost evaluat pentru a putea fi confirmat în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Prin urmare, CSM a fost impus să desemneze un alt vicepreședinte interimar.

În competiția pentru funcția de vicepreședinte interimar au intrat două magistrate: Corina Albu, propusă de Victor Olărescu și Tamara Mereuța, propusă de șeful secretariatului instanței. În urma examinării demersurilor, CSM a stabilit că șeful secretariatului nu are competențe să înainteze propuneri privind numirea vicepreședinților interimari, prin urmare a fost examinată și ulterior aprobată candidatura Corinei Albu.

Corina Albu a fost numită în funcția de magistrat în anul 2011. Până în prezent, aceasta a activat la Judecătoria Ocnița și Judecătoria Hîncești. Anterior numirii în funcția de judecător, Corina Albu a activat în calitate de funcționar la diferite instanțe de judecată, inclusiv la Curtea Supremă de Justiție.

Totodată, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să prelungească atribuțiile de vicepreședinte exercitate de către Eugeniu Pșenița la Judecătoria Edineț, sediul central. Magistratul a fost numit în funcția de vicepreședinte în data de 24 martie 2017.