Autoritățile intenționează să acorde termeni suplimentari pentru asigurarea evaluării și autorizării laboratoarelor de expertiză judiciară. Ministerul Justiţiei a anunțat  inițierea procesului de elaborare a proiectului de lege privind modificarea Legii cu privire la expertiza judiciară și statutul expertului judiciar.

Proiectul are drept scop acordarea suplimentară a unui termen pentru asigurarea evaluării și autorizării laboratoarelor de expertiză judiciară, termen stabilit de către articolul 85 din legea cu privire la expertiza judiciară și statutul expertului judiciar.

Prevederea stabilește că instituţiile publice de expertiză judiciară şi experţii judiciari particulari, înregistraţi conform prevederilor art. 84 din lege, vor asigura, în termen de 5 ani de la intrarea în vigoare a legii (14.10.2016), evaluarea şi autorizarea laboratoarelor de expertiză judiciară în care îşi efectuează activitatea;

Ministerul solicită propuneri de elaborare a proiectului, care pot fi transmise până în 1 noiembrie, în format electronic, la adresa: radu.scripnic@justice.gov.md.