Sediul Buiucani și sediul Centru al Judecătoriei Chișinău rămân fără vicepreședinți, după ce magistrații care exercită aceste funcții sunt propuși pentru promovare la instanțe ierarhic superioare. Astfel, Dorin Dulghieru, care conduce sediul Buiucani urmează să fie promovat la Curtea de Apel Chișinău, iar Aliona Miron, care este vicepreședinte interimar al sediului Centrul, la Curtea Supremă de Justiție. Deciziiile în acest sens a fost luate de Consiliul Superior al Magistraturii.

În funcția de magistrat la Curtea Supremă de Justiție urmează să mai fie propuși încă patru candidați. Este vorba despre Anatolie Minciună și Oxana Robu, de la Curtea de Apel Chișinău, Nicolae Șova, de la Judecătoria Chișinău, sediul Botanica și Ghenadie Plămădeală, de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

În total, în concursul pentru ocuparea a nouă funcții vacante de magistrat la Curtea Supremă de Justiție s-au înscris 15 judecători. Printre aceștia au fost mai mulți candidați care exercită sau au exercitat funcții administrative la instanțe inferioare CSJ.

Totodată, Denis Băbălău, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru va fi propus pentru promovare la Curtea de Apel Chișinău. În concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante la instanța de apel din Capitală s-au înscris 15 candidați, iar patru dintre ei și-au retras, ulterior, candidaturile.

Potrivit normelor legale, magistrații desemnați la Curtea de Apel Chișinău urmează să fie numiți în funcție de președintele țării, iar cei de la Curtea Supremă de Justiție, de către Parlament.