În anul 2019, Judecătoria Bălți planifică să facă achiziții în sumă totală de 2,42 milioane de lei. Datele au fost publicate, recent, pe pagina web a instanței.

Conform planului de achiziții, instanța va cheltui 580 mii de lei pentru servicii poștale: recepționarea, francarea, sortarea, transportarea și livrarea corespondenței. De asemenea, alte 54 mii de lei sunt planificate pentru procurarea plicurilor pentru corespondență.

Resursele alocate pentru lucrările de reparație a clădirii sunt cu mult mai mici decât cele pentru serviciile poștale, 333.333,33 lei. Totodată, 72.500 de lei urmează să fie alocați pentru lucrările de reparație curentă în birouri.

Pentru mentenanța paginii web a instanței urmează să fie achitate 18 mii de lei, iar pentru deservirea aplicației ”e-Lex” în rețeaua locală de calculatoare, inclusiv actualizarea bazelor de date juridice prin Internet, 19 mii de lei. De asemenea, Judecătoria Bălți va achita cinci mii de lei pentru procurarea mantiilor pentru judecători și a robelor pentru grefieri.

Pentru serviciile de reparare a tehnicii de calcul, adică a calculatoarelor, imprimantelor și a scanerelor, instanța a rezervat 16.666,66 lei. Tot aceeași sumă de bani este stabilită și pentru serviciile de reparare și întreținere a automobilelor cu schimbarea pieselor. Pentru procurarea produselor petroliere, instanța a alocat aproximativ 70 de mii de lei.

Achizițiile vor fi făcute prin contracte de mică valoare, cerere a ofertelor de preț sau prin negocierea directă cu furnizorul de servicii.