Judecătoria Bălți, sediul central activează în regim special, limitat, de desfășurare a ședințelor de judecată în cadrul instanței. Decizia a fost luată după ce doi angajați au fost testazi pozitiv cu COVID-19.

Astfel, în această perioadă:

  • se vor examina cauzele care potrivit cadrului normativ autohton se judecă fară citarea părţilor, precum şi cauzele în care părţile au solicilat instanţei judecătoreşti examinarea în lipsa lor;
  • cauzele urgente, a căror amânare va fi în măsură sâ prejudicieze interesele justiţiei; cauzele a căror părţi au fost înştiințate public, prin publicarea citaţiei într-un ziar republican sau local;
  • cauzele ajunse la faza de deliberare, adoptare şi pronunţare a hotărârii.

Pentru toate celelalte tipuri de cauze, judecătorul va proceda la preschimbarea, din oficiu, a termenelor de judecată, prin amânarea şedinţelor, cu înştiinţarea obligatorie a participanţilor despre măsurile operate.

Depunerea de înscrisuri la dosar urmează a fi efectuată exclusiv prin mijloace alternative, precum sunt: poşta electronică a sediului Central al Judecătoriei Bălți (jba@justice.md), adresa poştală a sediului respectiv al instanței de judecată (mun. Bălți, str. Hotinului, 43), alte mijloace utile în acest scop - fax, cu coordonarea în prealabil cu reprezentanții instituţiei (nr. de telefon de contact: (0231) 2-22-12).