Un cetățean italian, în vârstă de 34 de ani, este autorul unui atac cibernetico-financiar în valoare de 120 de milioane de euro în sectorul criptomonedelor. Acesta este acuzat de fraudă cibernetică, spălare de bani și bancruta frauduloasă.

Ancheta a început în februarie 2018, după reclamația prezentată de administratorul unic al platformei de exchange, pentru furtul unei sume mari în criptomoneda „NANO” XRP pentru o valoare de aproximativ 120 de milioane de euro, realizată cu ajutorul unei erori din protocolul Nano și efectuând tranzacții ilicite.

Investigațiile, cu interceptări și activități complexe de analiză computerizată a bazelor de date ale platformei de schimb, au arătat că operatorul de sistem a omis să implementeze securitatea platformei cu una dintre metodele disponibile dezvăluite de Team Nano Developers (compania americană care a creat criptomoneda), astfel încât le-a oferit hackerilor, încă neidentificați, un profit de aproximativ 11.500.000 XRB, echivalentul a aproximativ 12 milioane de euro, afectând mai mult de 230.000 de persoane din întreaga lume.

Sursa: juridice.ro