Avocații care acordă asistență juridică garantată de stat sunt îndemnați să se înscrie la câteva instruiri care vizează problemele practice ce țin de probatoriul penal, excepția de neconstituționalitate, și pedepsele aplicate minorilor.

Cursurile sunt organizate de Institutul de Reforme Penale și preconizează să se desfășoare în perioada septembrie – noiembrie în intervalul orar 14:00-16:00 (2 ore), în format online. Data exactă a seminarului se va stabili, de fiecare dată, în funcție de formarea grupurilor. Numărul limită de participanți la fiecare seminar este de 20 de persoane, iar IRP poate asigura desfășurarea numărului necesar de seminare pentru toți avocații care vor aplica.

Formatorii instruirii sunt Igor Dolea, doctor habilitat,profesor universitar și Dorin Popescu, doctor în drept, conferențiar universitar.

Avocații interesați se pot înregistra aici.

Seminarele vor fi recunoscute ca activități de formare continuă pentru avocați, respectiv: probatoriul penal (4 ore - două zile); excepția de neconstituționalitate (2 ore - o zi); pedepsele aplicate minorilor (2 ore - o zi).