Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a suspendat decizia Consiliului Concurenței care a amendat ”Timbrus Purcari Estate” SRL, pentru că a întreprins acţiuni de deturnare a clientelei concurentului ”Vinăria Purcari” SRL.

Decizia a fost suspendată până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești.

Instanța a ajuns la aceasta concluzie în baza art. 127 alin. (2) Cod administrativ și a menționat că argumentele expuse de către SRL Timbrus Purcari Estate prin care se pretinde că executarea deciziei contestate generează prejudicii materiale ireparabile, ținând cont de faptul că societatea a fost obligată să achite amenda de peste 52 de mii de lei și să retragă de pe piață unele produse.

Mai mult, instanța a precizat că punerea în executare a Deciziei Consiliului Concurenței poate prejudicia grav interesele reclamantului prin faptul că excluderea de pe piață a producției marcată legal cu toponimul ”Purcari” ar însemna blocarea integrală a activității companiei și intrarea în insolvabilitate.

Mai mult, compania a efectuat un studiu care arată că aproape 64 la sută dintre respondenți diferențiază producătorul Vinăria Purcari de Timbrus Purcari Estate, iar peste 76 la sută din respondenți susțin că Timbrus Purcari Estate, ca și Vinaria Purcari, este un producător de vinuri din regiunea Purcari.

Amintim că, ”Timbrus Purcari Estate” SRL a fost amendată de Consiliul Concurenței pentru că a întreprins acţiuni de deturnare a clientelei concurentului ”Vinăria Purcari” SRL. Potrivit unei decizii a Consiliului, acest lucru ar fi avut loc prin inducerea în eroare a consumatorilor cu privire la locul fabricării produselor sale, precum și a creat confuzie prin folosirea neloială a toponimicului ”Purcari” și folosirea ilegală a combinației ”Purcari Estate”. Pentru aceste încălcări ”Timbrus Purcari Estate” a primit o amendă în sumă de 52.877 lei.