Incubatoarele de afaceri vor primi subvenții pentru dezvoltare de peste 2 milioane de lei. Anunțul a fost făcute de către ministrul Economiei și Infrastructurii în cadrul unei vizite de lucru la Incubatorul de Afaceri Nisporeni.

Oficialul a dat asigurări că întreprinderile vor fi susținute de stat la etapa post criză și relansare prin diverse programe, granturi și subvenții acordate prin Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Totodată, vor fi acordate subvenții de circa două milioane de lei pentru dezvoltarea capacităților incubatoarelor de afaceri din toate regiunile țării pentru atenuarea efectelor crizei pandemice.

Ministrul a spus că și antreprenorii vor primi suport din partea statului. Aceștia vor putea accesa granturi și finanțări, prin intermediul programelor active ale Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, în valoare totală de circa 100 milioane lei. Banii provin din resurse bugetare și europene.

În Republica Moldova activează 11 Incubatoare de afaceri, în cadrul cărora își desfășoară activitatea 219 companii dintre care 110 start-upuri. Potrivit datelor statistice,108 întreprinderi sunt gestionate de tineri, iar 99 de femei. În total, au fost create 937 locuri de muncă.